Velg riktig sovesofa og gulvtype

Når du skal innrede stuen, så er det en rekke elementer å huske på. Hvordan skal belysningen være, hvilken form har rommet og ikke minst hvilken sofa skal man etterfølgende velge. Sofaen kan ofte dominere et rom og være elementet som skaper indre ro. Derfor skal man bruke god tid på å evaluere de forskjellige mulighetene man har. Ikke kun skal sofaen representere deg og din boligidentitet, men den skal også harmonere med den riktige gulvtypen.

Gå for en sovesofa

Først og fremst så skal du ta de rette målene når du kjøper ny sofa. Den skal verken være for liten eller for stor. Mål derfor området hvor du tenker at møbelet skal stå, slik at du er sikker på at det passer inn. For det andre så bør du selv dra til en møbelforretning og velge ut sofaen du liker best. Det sikrer at du ser materialet på nært hold, samt at du får testet å sitte i sofaen. Da vet man hvorvidt sittekomforten er god eller ei.

 

Et annet tips er å velge en funksjonell sovesofa. Det egner seg dersom man har gjester på besøk og ikke har et ekstra gjesterom. Hos unoliving.no finnes det mange praktiske og stilfulle sovesofaer. Det trenger ikke nødvendigvis å stå i stuen. Det kan også passe fint inn i barnerommet, kontoret eller soverommet. Hjemmesiden tilbyr et bredt sortiment av ulike størrelser, materialer og stiler som man kunne tenke seg. Se mer her for å finne sovesofaen som passer perfekt til ditt hjem.

 

Harmoniser med det riktige gulvet

Det er forskjellige typer gulv som passer til forskjellige rom og boliger. Det viktigste elementet man skal ta hensyn til, er å velge det riktige materialet. For det første kan man velge et laminatgulv. Dette er ofte den vanligste varianten å velge. Det er et gulv som både er lett å legge, samt er innenfor en rimelig prisklasse. Laminatene er dannet av harde trefiberplater som er laminert med voks. Overflatene kan dekoreres i forskjellige typer mønstre og kan derfor se ut på den måten du måtte ønske.

 

For det andre kan man velge et vinylgulv. Dette er et slitesterkt materiale. Det utmerker seg både som vannavvisende og lett rengjørende. Det passer derfor fint inn i en stue, hvor mennesker ofte kan vandre omkring med sko på. I tillegg kan det samle seg mye støv og skitt under sovesofaen. Vinyl er derfor godt egnet for en stue, da rengjøringen vil bli enkel å håndtere.

 

Til sist så kan man også velge enten parkett- eller heltregulv. Parkettgulv assosieres med stil. De tynne platene er limt på tykke solide materialer slik som furu og kryssfiner. Heltregulv ble ofte brukt i gamledager. Gulvet blir derfor assosiert med en retro boligstil. Det rene tregulvet vil passe fint sammen med en avslappet sovesofa og skape en rolig atmosfære. I tillegg har gulvet som fordel at det både kan høvles og pusses ned i flere omganger.

 

Bauhaus tilbyr alle de ulike presenterte gulvtypene. Følg linket her for å lese mer om hver enkelt type. Det vil gjøre det lettere å finne det riktige gulvet som passer til din stue og valgte sofatype.

Copyright(c) 2015 Eurosurv.All Rights Reserved