Riktig fôr til hund og katt

Fullkostfôr til hundenDet er viktig å gi riktig fôr til hund og katt. Men hva er det som gjør et fôr bra?

Det riktige fôret for ditt kjæledyr kommer an på om dyret ditt har helsemessige utfordringer eller ikke.

Om dyret er friskt og raskt, så er det fullkostfôr som er tingen, det er et fôr som er velbalansert i forhold til næringstoffer.

Om hunden eller katten din har helseproblemer, så må du få råd av en veterinær på riktig fôr i forhold til problemene som er.

Kattefôr

Det er i hovedsak to forskjellige fôrtyper, altså våtfôr og tørrfôr. Kvalitetsvariantene av disse er satt sammen av ulike råvarer for å gi katten alle næringstoffene den trenger for å holde seg sunn og frisk, det er med andre ord et fullkostfôr.

Friske og sunne katter som får i seg fullkostfôr, trenger ikke kosttilskudd. Men om den er syk, eller er kastrert, så kan den ha behov for mer spesialisert mat. Vi anbefaler at du får råd av en veterinær i denne forbindelse, da det ikke er så lett å vite nøyaktig hva den trenger og vi vil jo ikke gi feil mat til vår kjære katt! Ta med i beregningen at noen varianter av våtfôr ikke har høyt nok næringsinnhold til at det kan gå som fullkost. Da kan du bruke tørrfôr som et tilskudd.

Hundefôr

Ernæring har vist gang på gang blitt påvist i forskning som viktig for hundens trivsel.  “Du blir hva du spiser,” gjelder også hunden vår.

Velg fôr med animalske proteiner

Vi anbefaler å velge fôr som ikke har billige proteinter fra korn, da disse er av lavere kvalitet for hunden enn animalske proteiner. Hunden er kjøtteter og trenger da proteiner fra kjøtt.

Animalsk fett er riktig energikilde

Animalske fettkilder er lettere å utnytte for hunden enn vegetabilske kilder. Dette er en naturlig del, da hunden som tidligere nevnt er kjøtteter.

Det er en fordel om fôret inneholder Omega 6 og 3 for at huden og pelsen til hunden skal være fin.

Copyright(c) 2015 Eurosurv.All Rights Reserved